Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Το θέμα είναι σοβαρό.

Προς Θεού μην μας περάσετε για εθνικιστές, αλλά το παρακάτω θέμα είναι ιδιαίτερα περίεργο!

Φανταστείτε τη λέξη «σ’άγαπώ» έτσι «σ’αγαπό!»
Ή το όνομα του «Πειραιά» έτσι «Πιρεάς»!

Δεν σας κάνουμε καθόλου πλάκα γιατί αυτά εκριβώς εισηγήθηκε ένας έξυπνος κύπριος!

Εάν συμβεί κάτι τέτοιο ζητάμε απλοποίηση και σε άλλες γλώσσες!
Lav αντί του Love
Zetem αντί του Je t’aime
Και πάει λέγοντας…..

Επίσης ζητάμε το χαλούμι να λέγεται μαλακότυρο!


Την απλοποίηση της ελληνικής γραφής ζητά ο κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης, με σχετική εισήγηση που υπέβαλε προς τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου Ανδρέα Δημητρίου. Την πρόταση του κοινοποίησε και στους Έλληνες ευρωβουλευτές.
Ο κ. Ματσάκης προτείνει στον Κύπριο υπουργό τη σύσταση μιας ολιγομελούς επιτροπής γλωσσολόγων, οι οποίοι θα μπορούσαν, εμπεριστατωμένα να ενδιατρίψουν επί του θέματος και να δώσουν μια επιστημονικά έγκυρη πρόταση για τον εκμοντερνισμό/ απλοποίηση της Ελληνικής γραφής.

Στην επιστολή του ο Κύπριος ευρωβουλευτής παραθέτει ως 'τροφή για σκέψη' τα εξής:

1. Να καταργηθούν τα γράμματα 'η' και 'υ' και να αντικατασταθούν από το γράμμα 'ι'.
2. Να καταργηθεί το γράμμα 'ω' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'ο'.
3. Να καταργηθούν οι εξής συνδυασμοί γραμμάτων και να αντικατασταθούν ως εξής: 'αι'---> 'ε', 'ει'--->'ι', 'οι--->ι', 'υι'--->ι','αυ'--->'αβ', 'ευ'--->'εβ'
4. Να καταργηθεί η χρήση του 'γγ' και να αντικατασταθεί από το 'γκ'.
5. Να καταργηθεί το τελικό γράμμα 'ς' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'σ'.

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω αλλαγών, αναφέρει ο .ευρωβουλευτής, το Ελληνικό αλφάβητο θα έχει μόνο 21γράμματα (α, β, γ, δ, ε, ζ, θ, ι, κ,λ, μ, ν , ξ , ο , π, ρ, σ, τ, φ, χ, ψ) και ένα μόνο δίψηφο (το 'ου').

Ο κ. Ματσάκης υποστηρίζει ότι η απλοποίηση της Ελληνικής γραφής καθίσταται αναγκαία μέσα στα πλαίσια μιας τάσης ενωτικής πορείας των γλωσσών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, μια τέτοια αλλαγή θα καταστήσει την Ελληνική γραφή πιο απλή και πολύ πιο εύχρηστη. Ιδιαίτερα όσον αφορά την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σε σχέση με μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν διάφορες μορφές δυσλεξίας'.

Υ.Γ. ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ: Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή, να πλήξουμε

1. τη γλώσσα,
2. τη θρησκεία,
3. τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα,


ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ.
Θα ήθελα να προσθέσω και τα εξής : Ας τολμήσει κάποιος ξένος να προτείνει σε Γάλλο να εξαλείψει τους τρεις τόνους, ή να γράψει το beaucoup - bocou, ή το couteau - couto. Aς τολμήσει να προτείνει σε ένα Άγγλο να γράψει αντί thought - thot, αντί wrought - rot, ή σε ένα Γερμανό να γράψει αντί Gemutsbeschaffenheit - Gemutsbesafenheit , ή αντί Erbschleicher - Erbsleiher και θα δούμε τι θα γίνει!




Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Κάτι Για Το Κρύο.....

Μάντεψε Που!

Ποια είναι η δημόσια υπηρεσία, με καθημερινό τζίρο 20.000€ περίπου, που το προσωπικό της βρίζεται, τρωει, χασμουριέται, δεν μπορεί να σε εξυπηρετήσει την ώρα που πηγαίνεις αλλά 20 λεπτά πριν την ώρα της έχει κλείσει?

Μάντεψε Ποιος!

Ποιο είναι ο δημοτικός υπάλληλος που χρησιμοποιεί αυτοκίνητο του δήμου για να μεταφέρει την οικογένεια του, τα ψώνια του, να κάνει τη βόλτα του και να κοιμηθεί μέσα σε αυτό?

Νέες τρούπες…

Ότι στο νησί έχουμε και γαμώ τα συνεργεία το ξέραμε!
Δεν προλάβαμε να κλείσουμε 3μηνο από την έκρηξη στην αποχέτευση στα Λειβάδια και σήμερα πάλι έχουν ανοίξει όλο το δρόμο!
Εκεί και ο κ. Φραγκούλης αλλά αυτή τη φορά χωρίς λιμενικούς να τον βρίζουν…
Μάλλον έγινε αναγνωρίσιμος ή τον βάλανε κορνίζα στο λιμεναρχείο δίπλα από τη φωτό του Κεφαλογιάννη!

Καλή ανάρρωση…

Καλή η κριτική αλλά άμα χρειάζεται κάποιος συμπαράσταση είμαστε δίπλα του…
Να ευχηθούμε περαστικά στη σύζυγο του κ. Ηλία Γουρδούκη και σύντομα να επιστρέψουν…

Δεν είναι περίεργο?

Όταν ήταν να γίνει το Επα.Λ. στη Παρκιά, αυτός το έπαιζαι κινέζος, τώρα με το νοσοκομείο μας έχει ζαλίσει, να δείτε που στο τέλος θα ορκιζόμαστε όλοι πως εξαιτίας του έγινε το νοσοκομείο…

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Μα καμία αλλαγή? Ουφ…!!!!




Εμείς γυρίσαμε, το ίδιο και οι φίλοι μας που μερικοί από αυτούς πήγανε και στα εξωτερικά εν μέσω κρίσης και δεν μας πήραν τίποτα και γι αυτό θα τους περιποιηθούμε καταλλήλως!

Εδώ όμως, στη Πάρο μας, τα πράγματα παρέμειναν πράγματα…
Ο Δήμαρχος στόλισε το νησί και το έχει ακόμα στολισμένο, η Έπαρχος ετοιμάζει πανυγηράκι στη Νάουσα(!) για τη γιορτή της, στο Λύκειο πενταήμερη θα πάνε στη Γαύδο (Χα!), ο Εωσφόρος ακόμα κάνει απέλπιδες προσπάθειες να γίνει Δήμαρχος Παρίων (αυτό το Πα-Παρίων θα τον φαει) και εμείς ΔΕΝ γίναμε καλύτεροι άνθρωποι!
ΖΑΒΗ ΧΡΟΝΙΑ λοιπόν με αποκαλύψεις που θα κάνουν μερικούς μουστακαλήδες να χάσουν τον ύπνο τους……